• Телефон: 0892274129
  • Адрес: ж.к. Еленово, ул. Свобода 8, Благоевград

Детска градина „Щастливо детство“, изпрати своите мини абитуриенти от подготвителните групи „Щурче” и „Калинки“– випуск 2022 с вълнуващо тържество под надслов „Довиждане детска градина! Здравей първи клас!“.

Специални гости на празника бяха родителите на бъдещите първокласници. Под ръководството на учителките, децата поднесоха цветна празнична програма, наситена с музика, песни и стихотворения. Под аплодисментите на родители, учители и гости малките абитуриенти получиха своите първи удостоверения и подаръци за успешно завършване на предучилищно си образование от директора на детското заведение – госпожа Екатерина Янчева . На добър час, мили деца! Благодарим ви, че бяхте нашите малки слънца, които ни огряваха всеки ден в продължение на четири години! Бъдете здрави, уверено крачете напред по пътя на знанието! Покорявайте с лекота всички предизвикателства… бъдете нашата гордост! ОБИЧАМЕ ВИ!

Бъдещите ученици и техните учители посетиха етно -селище „Егрека" с. Дрен

Денят премина в незабравимо преживяване за децата от четвъртите групи и връщане назад във времето, връщане към корените и традициите! Няма по -прекрасно нещо от това да виждаш щастието в детските очи! Целта беше изпълнена -вече сме самостоятелни, отговорни и горди българи!

Персоналът на ДГ №6 даде пример на своите възпитаници как да се чисти и пази родният град и природата около нас.

Екипът на ДГ №6 „ Щастливо детство" се включи с ентусиазъм в Кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!" под патронажа на министър Борислав Сандов . Идеята обединява жителите на Благоевград в мащабно почистване на района , в който живеем и работим.

Децата от 4а група при ДГ ,,Щастливо детство", гр.Благоевград с голям ентусиазъм се включиха в Световния ден на рециклирането

Заедно със своите учители от детска градина Щастливо детство проведоха редица, свързани с темата дейности. Началото бе сложено с открит урок по екология. В следващите дни изработиха разнообразни изделия, играчки и украси от отпадъчни и рециклиране материали. Нашият герой на рециклирането е Надежда Червенкова-млад моден дизайнер и собственик на училище за мода в нашия град В своята работа тя използва отпадъците, за да създава креативни модели. Надежда ни гостува и вдъхнови децата да следват нейния пример. А нашите любими екокофи са Пластоядка, Хартояд и Стъклояд, които са с нас всеки ден и ни подсещат да събираме отпадъците разделно.

В ДГ №6 „Щастливо детство“ гр. Благоевград група „ Калинки“ и група Щурче“ проведоха тържество по случай Баба Марта

И тази година най-българската фолклорна героиня - Баба Марта беше посрещната от децата с песни, танци и стихове, която закичи всяко детенце с мартеничка и им пожела всички да бъдат здрави ,весели и засмени. Обеща че , бързо ще доведе при нас Пролетта!

Урок по родолюбие, посветен на Васил Левски, проведоха в ДГ 6 „Щастливо детство“

В деня ,когато отбелязваме 148години от гибелта на Апостола на свободата, малките възпитаници на ДГ от група Калинки и група Щурче научиха от своите преподаватели най-важния урок – да бъдат българи и свято да пазят всичко българското.
ПОКЛОН ПРЕД ПОДВИГА ТИ,АПОСТОЛЕ! НИЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ!!!