• Телефон: 0892274129
  • Адрес: ж.к. Еленово, ул. Свобода 8, Благоевград

Днес, в едно прекрасно великденско настроение в ДГ 6 “Щастливо детство”, гр. Благоевград се проведе пленер под надслов “Весел, пъстър Великден”.
Всички гости и участници изпитаха чудесни емоции и преживявания. На гости в детската градина дойдоха Пипи Дългото чорапче, Снежанка, Пепеляшка, Рапунцел,Карлсон, Мама Коза и нейните седем козлета. Всички те, заедно с децата от останалите детски градини от града и две детски градини от Банско и Добринище се насладиха и претвориха по креативен и нестандартен начин естествени материали, предмети и платна във великденски красоти.
Пленерът уважиха директорите и учителите, а официални гости бяха Боряна Шалявска -заместник- кмет по образованието и Симона Митова- директор “Образование и иновации”.

"Мартенички пъстроцветни,
за да бъдем дълголетни
Баба Марта ще дарява
от зори по горички и поля....🤍❤️🍀

Днес децата от ДГ "Щастливо детство" посрещнаха скъпи гости - Баба Марта и нейните помощници 🥰 Баба Марта беше оплела най - хубавите мартенички, наречени за прекрасните деца . Празникът беше изпълнен с много танци, песни, усмивки и игри, а накрая добрата баба Марта извика на децата: „Момичета, момчета я елате тука всички, че ви нося мартенички алени и шарени.

Регионален исторически музей Благоевград проведе открит урок по Родолюбие пред децата от четвъртите групи на ДГ № 6 ,,Щастливо детство".

2"а" група "Калинки" получи специална грамота за участие в Национален конкурс за мартеници "Мартеницата - да запазим традицията жива". Антонио Стоянов спечели 3 -то място индивидуално участие - четвърта група в конкурса "Мартеницата- да запазим традицията жива" ДГ № 6 „Щастливо детство” ❤️🤍❤️🤍❤️🤍

ЛЕВСКИ
151 г. безсмъртие...
И днеска помнят го децата,
познават чудният му лик-
герой ,донесъл свободата,
незабравим,любим,велик!
На този ден Балкана плаче
за своя син,по-смел от лъв!
В сърцето си носи,юначе,
за Левски спомен-той е пръв!
И днес е кървава зората
събрала яростта в юмрук,
хайдушка песен пее вятър...
Апостолът и днес е тук!

Днес децата се насладиха на чудесното театрално представление "Приказка за ангелчето Нина" и посрещнаха Дядо Коледа! 🧑‍🎄 Добрият белобрад старец раздаде дългоочакваните подаръци и пожела на децата да бъдат здрави, весели и добри, а те го поздравиха с любими песни и стихчета. Весели празници! 🎄☃️🎁✨❄️❤️

Гостуваха ни ученици от 8 -мо СОУ "Арсений Костенцев" , с учител Анелия Лозанова и представиха пред децата две басни на Лафонтен.

Гостуваха ни ученици от 8 -мо СОУ "Арсений Костенцев" , с учител Анелия Лозанова и представиха пред децата две басни на Лафонтен.

"Космическа мисия: по-добро бъдеще на Земята" - грамота за Александра

Открита практика " Вълшебната гора"

Открита практика " Вълшебната гора"

Коледната магия завладя детската градина 6 "Щастливо детство"🎄🎄

🎅🎅🎅 Развълнуваните "слънчица" с радост и празнично настроение, украсиха своите коледни елхи и занимални, а чудните празнични дворове, усмихнатият Дядо Коледа и звучащата музика, весело посрещат децата и напомнят за настъпващите празници! Директора на ДГ пожела на всички -магията на Коледа да вдъхва вяра, надежда и топлина в сърцата на всички!

Европейски ден на спорта в ДГ "Щастливо детство" , гр. Благоевград

Днес нашите малчугани се превърнаха в истински спортни звезди! Под ръководството на учителите , те се включиха в разнообразни активности и състезания, които направиха деня незабравим. Игрите, съчетаващи елементи от различни спортове, доставиха огромно удоволствие на малките ни спортисти. Децата от 2 група „Калинки“ показаха играта "Раздели бързо и правилно" , която им помогна да се научат по забавен начин да разделят отпадъците. Този ден не само беше забавление, но и ни напомни, че движението и спортът са от съществено значение за нашето здраве. Нашата детска градина беше изпълнена със страхотна футболна енергия, с ентусиазъм и невероятни спортни умения. Под ръководството на Съдия Наско Станоев. Специални гости на празника бяха Александър и Екатерина Маркови – дългогодишни състезатели по спортна гимнастика и треньори в основания от тях клуб “Пирин“ Благоевград. Бившият футболен национал Георги Бачев . Основателят на ДФК „ Хлапетата“ Георги Иванов .Президентът на лекоатлетическия клуб „Джордан“ Йордан Янев и спортния журналист Стефан Дамянов

Скъпи деца, вие прекрачвате прага на ДГ „Щастливо детство “. Най – голямо е вълнението за децата, които за пръв път тръгват на детска градина. Тук, при нас, ще кажете първите си думички, ще научите много важни неща, които ще помните винаги. Ние ще ви дадем старта към знанието. Пожелавам на всички деца: растете здрави, умни и любознателни! Чувствайте се щастливи в нашия дом на радостта – ДГ „Щастливо детство“ ! Уважаеми колеги, дните в детската градина са необикновени и неповторими. Всеки един ден е едно ново предизвикателство и едно ново начало. Да бъдем учители за нас е призвание и огромна отговорност. Целият екип има невероятната възможност да създава творци, откриватели, музиканти, но най – вече да създава стойностни хора. Това е нелека задача. Правете го с чест, правете го с достойнство, правете го с любов и търпение. Скъпи родители, благодарим за доверието, което ни гласувахте и ни поверявате най – ценното – децата си! Ние сме учители по призвание! Гледаме на детството като ценност и ще оправдаем вашите очаквания за грижи и всеотдайност към децата. Бъдете търпеливи, постоянни и силни в съвместната ни работа!
Успешен старт на новата учебна година! С пожелание да е здрава и присъствена! Здраве и вдъхновение, обич, признателност и удовлетворение да изпълват дните на всички нас! На добър час през учебната 2023/2023 година!

Директор : Екатерина Янчева

Спортен празник"Мама,татко и аз"по инициатива на ДГ№1 Ведрица,подкрепена от Община Благоевград. Всички градини участваха с един отбор-мама,татко,дете и учител. Празникът мина с много емоции и усмивки.Всички получиха медали,куча и грамота.Благодарим на сем.Михайлови за активното участие.

Пореден успех на деца на детска градина "Щастливо детство" от група "Слънчогледи" и "Пинокио". Участниците в школата по Футбол "Хлапета", получиха грамоти за успешно завършен курс и покана за картотека в клуба.

Днес денят е на децата на усмивките в сърцата Всички ние тук празнуваме, смеем се и лудуваме……. За децата от ДГ „Щастливо детство” гр. Благоевград, тази година празникът 1 ЮНИ беше изпълнен с много детски смях, музика, забавни игри и ведро настроение. Рано сутринта малчуганите влизаха в детската градина под звуците на любимите им песнички и под арка украсена с балони . Празникът се проведе на двора, където директорката на детската градина поздрави малките „слънца”, като им пожела да бъдат здрави и да растат щастливи и обичани. Този необикновен ден, превърнал се във вълшебен и обичан от децата празник, остави скъп спомен у тях със своята пъстрота, голяма доза усмивки и весели изненади.

Спортен празник „Здрави и щастливи деца“ Малчугани от четвъртите групи при ДГ №6 „Щастливо детство“, гр. Благоевград участваха в спортен детски празник под надслов „Здрави и щастливи деца“. Той бе открит от кмета Илко Стоянов, който приветства възпитаниците на детските заведения и им пожела успех.„Вие сте бъдещето на Благоевград. Спортувайте, усмихвайте се, бъдете здрави, а ние ще продължим да ви подкрепяме“, заяви Стоянов. В рамките на инициативата, която продължава два дни (5 и 6 юни) в зала „Скаптопара“, децата показват бързина, смелост и сръчност.За участниците са подготвени купи и медали.Спортният празник се организира от Община Благоевград и Children Sport Academy BLG. Игрите нямат състезателен характер, а целта е да се стимулира по-голяма физическа активност сред децата.

Международен фолкорен детски фестивал "Шарено цвете" – Благоевград Mалки таланти от групата по Народни танци при ДГ №6 „Щастливо детство“ с ръководител Катерина Николова показаха своите умения с Джиновски танц на Третия фолклорен фестивал „Шарено цвете“.

В ДГ №6 ,,Щастливо детство“-Благоевград се проведе детски пленер ,,Весел и пъстър Великден“. Събитието бе открито от директора г-жа Екатерина Янчева. Тя направи приветствие към всички присъстващи. Сред гостите бяха кметът Илко Стоянов и Симона Митова, директор на отдел ,,Образование“ към Община Благоевград. Кметът Илко Стоянов поздрави малчуганите за тяхната старателност и креативност, като сподели:„Моменти като този днес са едни от най-хубавите. Те дават възможност и на нас възрастните да се заредим с много положителна енергия и ентусиазъм. Сигурен съм, че ще сътворите прекрасни неща. В рамките на инициативата, която е част от Програмата за детето за 2023 г., малчуганите демонстрираха сръчност и изобретателност, изработвайки красиви творби по повод предстоящия християнски празник Възкресение Христово.

На 06.04.2023г. децата от 4 б гр.,с ръководител Албена Илиева участваха в общински празник, по случай 8 април Международния ден на ромите. Те изпълниха руско- цигански танц.

На 1 Март в ДГ 6 " Щастливо детство "Баба Марта изпрати своите ранобудни помощници Мартенка, Пижо и Пенда ,които разказваха легендата за мартеницата и завързваха с усмивки мартенички на всички деца В специално организираните мартенски работилнички малките деца сами и с помощта на своите учители преплитаха белите и червените конци и опознаваха българските традиции, създавайки красиви мартенички. Малките палавници поздравиха пролетната гостенка Баба Марта с песни и стихотворения, а тя ги закичи с мартенички и им пожела да са бели и червени, румени, засмени.

Дядо Коледа намина днес в детската градина №6 „ЩАСТЛИВО ДЕТСТВО“ и с подаръци дузина зарадва всички таз година. Истински празник, изпълнен с весели коледни песнички и стихчета, а Дядо Коледа донесе така желаните подаръци и изпълни сърцата на децата с радостни вълнения. Добрият и усмихнат старец пожела на всички деца здраве, радост и весели игри!

В ОЧАКВАНЕ НА ДЯДО КОЛЕДА

С наближаването на най - светлия празник от годината, става все по - блестящо и празнично в ДГ№6 „Щастливо детство“- грейна с красива коледна украса. Още от входа на детското заведение се забелязва празничното настроение в очакване на Коледа и Нова Година. Пищна е украсата пред входа, във фоайето, по коридорите и занималните, в което творчество учители вложиха оригиналност и атрактивност при направата й. Екипа се надява, че коледната магия ще обхване малки и големи, за да се потопим всички заедно в зимна приказка.

Детска градина „Щастливо детство“, изпрати своите мини абитуриенти от подготвителните групи „Щурче” и „Калинки“– випуск 2022 с вълнуващо тържество под надслов „Довиждане детска градина! Здравей първи клас!“.

Специални гости на празника бяха родителите на бъдещите първокласници. Под ръководството на учителките, децата поднесоха цветна празнична програма, наситена с музика, песни и стихотворения. Под аплодисментите на родители, учители и гости малките абитуриенти получиха своите първи удостоверения и подаръци за успешно завършване на предучилищно си образование от директора на детското заведение – госпожа Екатерина Янчева . На добър час, мили деца! Благодарим ви, че бяхте нашите малки слънца, които ни огряваха всеки ден в продължение на четири години! Бъдете здрави, уверено крачете напред по пътя на знанието! Покорявайте с лекота всички предизвикателства… бъдете нашата гордост! ОБИЧАМЕ ВИ!

Бъдещите ученици и техните учители посетиха етно -селище „Егрека" с. Дрен

Денят премина в незабравимо преживяване за децата от четвъртите групи и връщане назад във времето, връщане към корените и традициите! Няма по -прекрасно нещо от това да виждаш щастието в детските очи! Целта беше изпълнена -вече сме самостоятелни, отговорни и горди българи!

Персоналът на ДГ №6 даде пример на своите възпитаници как да се чисти и пази родният град и природата около нас.

Екипът на ДГ №6 „ Щастливо детство" се включи с ентусиазъм в Кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!" под патронажа на министър Борислав Сандов . Идеята обединява жителите на Благоевград в мащабно почистване на района , в който живеем и работим.

Децата от 4а група при ДГ ,,Щастливо детство", гр.Благоевград с голям ентусиазъм се включиха в Световния ден на рециклирането

Заедно със своите учители от детска градина Щастливо детство проведоха редица, свързани с темата дейности. Началото бе сложено с открит урок по екология. В следващите дни изработиха разнообразни изделия, играчки и украси от отпадъчни и рециклиране материали. Нашият герой на рециклирането е Надежда Червенкова-млад моден дизайнер и собственик на училище за мода в нашия град В своята работа тя използва отпадъците, за да създава креативни модели. Надежда ни гостува и вдъхнови децата да следват нейния пример. А нашите любими екокофи са Пластоядка, Хартояд и Стъклояд, които са с нас всеки ден и ни подсещат да събираме отпадъците разделно.

В ДГ №6 „Щастливо детство“ гр. Благоевград група „ Калинки“ и група Щурче“ проведоха тържество по случай Баба Марта

И тази година най-българската фолклорна героиня - Баба Марта беше посрещната от децата с песни, танци и стихове, която закичи всяко детенце с мартеничка и им пожела всички да бъдат здрави ,весели и засмени. Обеща че , бързо ще доведе при нас Пролетта!

Урок по родолюбие, посветен на Васил Левски, проведоха в ДГ 6 „Щастливо детство“

В деня ,когато отбелязваме 148години от гибелта на Апостола на свободата, малките възпитаници на ДГ от група Калинки и група Щурче научиха от своите преподаватели най-важния урок – да бъдат българи и свято да пазят всичко българското.
ПОКЛОН ПРЕД ПОДВИГА ТИ,АПОСТОЛЕ! НИЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ!!!